Vaak Gestelde Vragen

• 1. We hebben een van jullie smart sockets gekocht en wij erg tevreden met de functionaliteit. Is het mogelijk een zelfde product te krijgen op laagspanning, bijvoorbeeld 12V/24V?

De producten uit de iSocket Smart Sockets familie zijn ontworpen om te werken met wisselspanning. Neem een kijkje bij onze producten in de iSocket Smart Home familie. Deze zijn ontworpen om te werken op gelijkspanning als primaire energiebron. Zo kan je een iSocket Smart Relais in een huis met zonnepanelen met gelijkspanning van stroom voorzien. Apparaten uit de Smart Home familie vereisen specialistische kennis voor het aanleggen. Kijk dan in de Installatiehandleiding voor de iSocket Smart Relais waar we diverse voorbeelden geven van aansluitingen voor verschillende toepassingen.
  • 2. Waarvoor wordt een microrelais in de iSocket HomeGuard voor gebruikt? Hoeveel stroom levert deze?

Een microrelais is ontworpen om externe elektrische contacten te schakelen. Let op, het relais levert geen enkele stroom, het is gewoon een schakelcontact voor het schakelen van een externe voedingsbron om het gebruik van externe laagspanningsapparatuur te starten of te stoppen. Bijvoorbeeld, elektrische motoren op laagspanning, spoelen, kleppen, alarm sirenes en andere laagspanningsapparatuur. Maar u moet ze van stroom voorzien uit een externe bron. Met het microrelais kunt u deze externe stroombron op afstand of overeenkomstig de waarde van de ingang schakelen. U kunt bijvoorbeeld zo'n laagspanningapparaat activeren wanneer een sensor een alarm detecteert. Zo kunt u een eenvoudige\, compleet alarmsysteem voor een redelijke prijs bouwen. Het circuit voor een microrelais contact kan worden gevonden in de Gebruikershandleiding. Ons nieuwe model, de iSocket Environment Pro, beschikt niet over een microrelais, maar op dit model kunt u de relatie tussen de ingang en de hoofdaansluiting configureren, waarop u vervolgens hoogspanning (AC) apparaten aan kunt sluiten.
  • 3. Ik wil de iSocket gebruiken als mijn internet uitvalt en ik de router moet herstarten. Kan de iSocket de router automatisch voor mij herstarten?

Veel klanten gebruiken de iSocket voor precies zo'n toepassing - de router herstarten zodra de internetverbinding uitvalt. De iSocket kan echter geen storing van het internet in uw router detecteren. U moet weten dat het internet is uitgevallen (bijvoorbeeld omdat u de verbinding met een dienst kwijt bent) en dan kunt u de stroom op uw router herstarten door een SMS te sturen of de iSocket te bellen waar de stekker van uw router mee verbonden is. Maar enkele modellen, (zoals de iSocket Environment Pro) hebben een ingang, die een logische "1" of "0" accepteert. U kunt waarschijnlijk deze ingang gebruiken. We kunnen dit niet exact aangeven omdat het afhangt van uw router, maar hier een paar punten: Als uw router een soort alarmmelding geeft die zijn status verandert zodra het internet uitvalt, kunt u deze uitgang verbinden met de ingang van de iSocket. Dan kun u instellen om de hoofdaansluiting van de iSocket (relay output) te herstarten zodra de statuswijziging wordt gedetecteerd. Als uw router geen alarmmelding heeft kunt u proberen een Ethernetapparaat te vinden dat het uitvallen van het internet kan detecteren en wel een alarmmelding geeft. Zo'n apparaat zal via Ethernet met uw router verbonden worden en de output van de alarmmelding van dit apparaat kan worden verbonden met de ingang van de iSocket. En tenslotte kunt u het uitvallen van het internet detecteren door middel van software. Een programma kan van buiten uw router elke minuut pingen en u melden wanneer de verbinding verbroken is. Zodra dit gebeurt kunt u een herstartbericht naar de iSocket sturen of er naartoe bellen en de iSocket zal de stroom naar uw router herstarten.