Vaak Gestelde Vragen

• 1. Ik schakel het apparaat in maar hij schakelt zichzelf na een bepaalde tijd weer uit

In de meeste gevallen is dit vanwege de thermostaat instellingen die de status van het relais veranderen op basis van uw instellingen. Controleer uw thermostaat instellingen. Zorg er ook voor dat u geen planner ingesteld heeft om de status van het relais te veranderen. Controleer tot slot de beveiligingsinstellingen. Toegang tot uw apparaat moet worden beperkt ofwel vanaf specifieke telefoonnummers of met een wachtwoord. Probeer om het apparaat te resetten naar de standaard en deze opnieuw in te stellen. Zie de Gebruikershandleiding voor de details van de reset-procedure voor uw iSocket.
  • 2. Ik heb de iSocket handmatig aangezet en daarna de thermostaat aangezet. Na een paar minuten werd de iSocket uitgeschakeld. Is dit een storing?

Nee, het is geen storing, maar het is logisch. Als u de thermostaatfunctie heeft ingeschakeld dan zal het relais de instellingen van de thermostaat volgen. Laten we ons voorstellen dat u de thermostaat instelt voor een verwarmingssysteem om uw kamer te verwarmen tot 15C (59F) en dat u de thermostaatfunctie ingeschakelt op het moment dat de temperatuur in de kamer 25C (77F) was. De iSocket begrijpt dat de temperatuur hoger is dan 15C (59F) en schakelt dan het relais uit. U kunt nu proberen om hem handmatig in te schakelen (bijv. door het sturen van "ON"). Maar omdat de thermostaat nog steeds ingeschakelt is en merkt dat de temperatuur in de kamer nog steeds meer dan 15C (59F) is, zal het relais weer uitschakelen. Er kan in dit geval geen andere logica zijn. Als u de iSocket handmatig wilt beheren, moet u de thermostaat functie uitschakelen.
  • 3. Ik gebruik de iSocket om me te waarschuwen voor een stroomstoring. Wanneer ik hem uit het stopcontact haal stuurt hij geen bericht.

De meest voorkomende reden hiervoor is dat er geen nummer voor waarschuwingen is ingesteld of niet correct ingesteld. In onze nieuwste producten kunt u het commando ALERTME gebruiken om uw nummer voor waarschuwingen automatisch te installeren. Zorg ervoor dat u geen gebruik maakt van de "verberg mijn nummer" instelling met uw operator, want dan kan de iSocket uw nummer niet herkennen. Als ALERTME is niet beschikbaar op uw toestel, gebruik dan de opdracht ALERTNUMBER+uwnummer om het nummer toe te voegen. Uw nummer moet beginnen met de internationale code (bv "358" voor Finland). Zie voor verdere gegevens de Gebruikershandleiding voor uw product.
  • 4. Soms stuur ik een bericht maar het apparaat gaat niet aan en reageert niet

De iSocket accepteert een bericht en voert onmiddellijk de opdracht uit die u heeft gestuurd. Als het apparaat soms niet op je commando's reageert en een actie niet uitvoert is misschien omdat het bericht niet bij het apparaat aankomt (in de wachtrij van de exploitant blijft hangen), als gevolg van problemen met de verbinding op het mobiele netwerk of als gevolg van een laag signaalsterkte. Als het probleem zich vaak voordoet, raden we u aan de werking van het apparaat te controleren bij een andere operator of een andere locatie van het apparaat probeer om betere signaalsterkte te krijgen. U kunt contact met ons support team opnemen om het te bespreken. Stuur ons informatie over de signaalsterkte wanneer u contact met ons opneemt. Voor de meeste producten kunt u deze informatie krijgen door het versturen van de opdracht STATUS. Controleer de Gebruikershandleiding voor uw apparaat voor meer informatie.
  • 5. Wat is het verschil tussen de iSocket Smart Relay met AC Voltage sensor en zonder deze?

Het model met ingebouwde AC Voltage Sensor maakt het opsporen van een stroomstoring (AC stroomuitval) mogelijk. Maar daar heeft u niet altijd een AC Voltage Sensor voor nodig. Dat hangt er vanaf hoe u het apparaat van stroom voorziet en in welke omgeving u het gaat gebruiken. De iSocket Smart Relais wordt gevoed door 12V DC. U kunt deze stroom voorzien van zowel een uninterruptible power supply (UPS) van 12V of van een AC-DC adapter. Als u het apparaat van stroom voorziet uit een AC-DC adapter en er doet zich een stroomstoring voor, dan stopt de AC-DC adapter met het leveren van stroom aan het apparaat en de iSocket® Smart Software kan dit herkennen. In dat geval hoeft u GEEN AC Voltage Sensor te gebruiken. Echter, als u het apparaat van stroom voorziet uit een accu (of UPS), dan kunt u niet herkennen wanneer er netvoeding in het netwerk is of niet. Dat is de reden waarom een AC Voltage Sensor voor 120V AC of 220V AC moet worden gebruikt. Als uw omgeving helemaal niet werkt met AC spanning helemaal niet, dan heeft u ook geen model met AC Voltage Sensor nodig.
  • 6. Ik heb een nummer ingesteld voor waarschuwingen maar het apparaat waarschuwt me niet als de stroom is uitgevallen. Ik vermoed dat er iets gebeurd is met de batterij.

Zorg ervoor dat het waarschuwingsnummer goed is ingesteld - zie de Gebruikershandleiding voor uw product om te zien welke opdracht u moet gebruiken om dit waarschuwingsnummer te controleren (voor de meeste producten is de opdracht "ALERTNUMBER?"). Als u een probleem vermoedt met een batterij, dan kunt u een eenvoudige test uitvoeren. Sluit de iSocket aan op een stopcontact en haal hem er meteen uit. Als u ziet dat de indicatoren nog 5-15 seconden blijven branden voordat ze uitgaan, dan is de batterij OK. Tot slot, zorg ervoor dat uw product alarmering van stroomuitval ondersteunt en de SIM-kaart in staat is om berichten te versturen (u kunt dit testen in een gewone mobiele telefoon).
  • 7. Ik heb de iSocket geïnstalleerd in mijn afgelegen vakantiehuis. Hij was uitgeschakeld. Ik heb een STATUS bericht gestuurd en merkte dat de iSocket ingeschakeld was! Ik vermoed dat hij zichzelf heeft ingeschakeld.

Zorg ervoor alstublieft voor dat u de beveiligingsinstellingen hebt geactiveerd. Zo niet, dan kan iemand uw iSocket inschakelen. Uw telefoonnummer kan worden gevonden via verschillende openbare databanken of door een eenvoudige typefout. Het probleem van het onverwacht inschakelen is nog nooit eerder waargenomen. Maar we hebben verschillende gevallen van dit probleem gehad die te wijten waren aan het gebrek aan beveiligingsinstellingen. Een andere mogelijke reden waarom de iSocket een status van het relais kan veranderen is te wijten aan de thermostaat instellingen die een relais te schakelen op basis van uw instellingen. Controleer of u de thermostaat hebt ingesteld volgens het gedrag dat u er van verwacht.
  • 8. De iSocket stuurt mij voortdurend berichten nadat de sensor geactiveerd werd

Controleer of u de juiste instellingen gebruikt voor de "ALERT" optie, zodat het overeenkomt met uw type sensor. Bijvoorbeeld, deur-, rook-, gas- of watersensoren veranderen hun toestand na het alarm en blijven in deze toestand (betekent: de deur is nog steeds open, rook of gas nog in de kamer, of water nog steeds op de vloer). Omdat ze in deze toestand blijven, krijgt u eindeloos meldingen totdat u de wekfunctie uitschakelt. Voor sensoren die hun status te wijzigen en in die status blijven, werd de optie "ALERT=SMSCHANGE" ontworpen. Met deze instelling wordt u slechts eenmaal gewaarschuwd - wanneer een logische waarde wordt gewijzigd.
  • 9. Ik kan de temperatuur niet met TEMPCAL instellingen kalibreren, het verschil is te groot.

Als een apparaat heeft dat geproduceerd is vóór 2015 bent u waarschijnlijk beperkt tot de maximale waarde van 10 voor TEMPCAL. In onze vernieuwde iSocket HomeGuard hebben we de mogelijkheid om de waarde te kalibreren tot 20 punten verhoogd. Maar als zelfs dit niet genoeg is betekent dit dat uw omgeving bijzonder is en de ingebouwde temperatuursensor niet geschikt is voor u. Bekijk voor nauwkeurige temperatuurbewaking op afstand ons nieuwe model - de iSocket Environment Pro.
  • 10. Wat gebeurt er met de instellingen van het apparaat wanneer de stroom uitvalt?

Al uw persoonlijke instellingen blijven na een stroomstoring op het apparaat. U hoeft niet iets speciaal in te stellen om uw instellingen op te slaan na stroomuitval. Het commando POWERSTATE is uitsluitend bedoeld om de toestand van het relais na stroomonderbreking te beheren. Lees de Gebruikershandleiding voor het apparaat om te begrijpen hoe het werkt. Deze opdracht heeft geen interactie met andere instellingen. Andere instellingen, zoals een lijst met telefoonnummers, wachtwoord, thermostaat instellingen en ga zo maar door, blijven hetzelfde, ongeacht wat er met de stroom gebeurt. Ze worden niet beïnvloed door de stroom en de batterij is niet nodig om deze instellingen op te slaan, omdat ze zijn opgeslagen op niet-vluchtig geheugen. Datum en tijd instellingen worden echter beïnvloed door een stroomonderbreking. Om de datum en tijd op te slaan heeft de iSocket heeft een ingebouwde batterij. Deze functie is alleen beschikbaar op de modellen die een planner ondersteunen, omdat de datum en tijd een functie zijn die nodig zijn om de planner functie te laten werken. Zie de technische specificatie voor elk model op de betreffende website.
  • 11. I receive a power restore message, but no power outage message. What to check?

If you only receive power restore messages then the most probable reason is that the battery is not charged. If you continue to have problems, probably the battery is aged.